Drukke ouders opgelet!

Het lijkt wel of het leven tegenwoordig alleen nog maar bestaat uit haasten, time management en goed presteren. We willen steeds meer gedaan krijgen in minder tijd. Als jonge ouder vind je het misschien wel eens lastig om een balans te vinden tussen werk en gezinsleven. Op werk wordt er veel van je gevraagd en daarnaast dien je ook nog eens rekening houden met de voetbaltraining, tennisles, ouderavond en het kopen van de boodschappen. Maar naast dit alles wil je ook met vriendinnen afspreken en bij familie langsgaan. Met hulp van biedt de oplossing voor drukke ouders. In drie stappen kan je bij ons een huishoudelijke hulp, klusjesman, kapper of pedicure aanvragen die aan huis komt. Naast het aanbod van deze diensten geeft Met hulp van jou in dit blog zeven tips voor drukke ouders van nu.

Rust en Regelmaat

Begin met rust en overzicht te creëren, zowel in je hoofd als in je omgeving. Drukte om je heen geeft stress voor jou en je gezin. Koop bijvoorbeeld voor het overzicht een gezinsagenda waar je iedere afspraak inzet en gebruik een apart kleurtje voor ieder gezinslid. Of haal vast cadeautjes in huis voor de verjaardagen die eraan komen, zodat dit niet op het laatste moment hoeft.

Nee is ook een antwoord

Durf nee te zeggen. Stel voor jezelf prioriteiten en leer keuzes maken. Je hoeft het niet iedereen naar zijn of haar zin te maken.

Taakverdeling

Geef iedereen in het gezin zijn eigen taak. Het hoeft geen grote verantwoordelijkheid te zijn. Door bijvoorbeeld af te spreken dat ieder gezinslid zijn eigen bord in de vaatwasser zet, creëer je tijd die je kan steken in een stukje quality-time met je partner of kids. Leer je kinderen ook om hun spullen op te ruimen. Er is niets zo frustrerend als het zoeken naar iets dat je op dat moment nodig hebt.

Een goede planning is het halve werk  

Probeer vooruit te denken en te plannen. Als je alles al één stap voor bent, creëer je rust voor jezelf.  Weet bijvoorbeeld al wat je de rest van de week gaat eten en doe op een vaste dag de boodschappen voor de hele week.

Niet alles hoeft perfect te zijn

Een zekere mate van perfectionisme is goed, maar overdrijf het niet. Je hoeft niet vier keer achter elkaar je keuken te boenen. Steek deze tijd liever in het doen van een spelletje met je kind.

Leef in het moment

Herken je het schuldgevoel dat je hebt als je je kind naar de crèche brengt? Of juist andersom, als je in de speeltuin zit je eigenlijk met werk bezig zou moeten zijn? Stop met het schuldgevoel en beleef het moment.

Ga er 100% voor

Als je iets doet, doe het dan met je volle aandacht. Multitasken is goed, maar dingen gaan zo veel sneller en beter als je je er 100% op stort. Ook je kinderen voelen feilloos aan dat je er met je gedachten niet bij bent.

Zoek een dienst

Wil je ons complete dienstenaanbod bekijken, of ben je op zoek naar een specifieke dienst of dienstverlener: Bekijk dan hier alle diensten in één overzicht.

Compleet overzicht

Lever een dienst

Werk jij als zelfstandige en sluiten jouw diensten aan op ons aanbod? Ben je klantvriendelijk, enthousiast en gedreven, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Meer informatie

Zoekt u contact?

Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Heb je een vraag of hulp nodig? Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel/mail mij terug

0Vergelijk dienstverleners

Wij gebruiken cookies. Melding sluiten