Een schoon huis maakt gelukkig!

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 70% van de Nederlanders schoonmaken geen fijne bezigheid vindt. Wel plannen we massaal een grote voorjaarsschoonmaak in. Als we dan eenmaal zijn begonnen met schoonmaken wordt dit helemaal niet als vervelend ervaren! Uiteindelijk word je zelfs gelukkig van een schoon huis. Het is zelfs gebleken dat schoonmaken voor een goede balans tussen lichaam en geest zorgt. Ben je benieuwd op welke punten? Lees dan snel verder... 

  1. Je valt makkelijker in slaap in een schone en opgeruimde slaapkamer. Een schoon en fris bed zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen en je jezelf comfortabeler voelt. 

  2. Een schoon en opgeruimd huis maakt je vrolijk. Een chaos in huis zet je hormoonhuishouding op zijn kop, waardoor dit voor een ongelukkig gevoel zorgt. Ze zeggen niet voor niks 'een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd'.

  3. Een schoon huis zorgt ervoor dat je meer zin krijgt om te sporten. Dat komt natuurlijk omdat je meer tijd hebt. En daarnaast stimuleert een schoon en opgeruimd huis het gevoel om zekere doelen te halen; bijvoorbeeld wat gewicht kwijtraken of het opbowouwen van conditie.

  4. Je schone en opgeruimde huis zorgt ook nog eens voor een boost voor je sociale leven. Omdat je je niet hoeft ter schamen voor de rommel in huis, zal je zal eerder mensen in je huis willen ontvangen.Sociale contacten zorgen uiteindelijk voor een positieve uitwerking op je algehele welzijn.

  5. Je creativiteit neemt toe. In een opgeruimde woonkamer is er meer ruimte voor jouw creatieve energie. Je kunt je beter concentreren. Troep in je huis zorgt ervoor dat je focus namelijk wordt verlegd en je minder snel kunt reageren.

  6. Je voelt je gezonder door een schoon huis. Bacterien, virussen, stof en pollen krijgen niet de kans om zich op te hopen door jouw schoonmaakwoede. Laten we het maar niet hebben over de huisstofmijt in je bed. 

  7. Een schoon en opgeruimd huis laat je meer bewust worden van de spullen in huis. 

Wil je een schoon en opgeruimd huis, maar weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen? Via Met hulp van kan je binnen drie stappen zelf een huishoudelijke hulp aanvragen vanaf €15,95 per uur. 

 

Zoek een dienst

Wil je ons complete dienstenaanbod bekijken, of ben je op zoek naar een specifieke dienst of dienstverlener: Bekijk dan hier alle diensten in één overzicht.

Compleet overzicht

Lever een dienst

Werk jij als zelfstandige en sluiten jouw diensten aan op ons aanbod? Ben je klantvriendelijk, enthousiast en gedreven, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Meer informatie

Zoekt u contact?

Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Heb je een vraag of hulp nodig? Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel/mail mij terug

0Vergelijk dienstverleners

Wij gebruiken cookies. Melding sluiten