Tijd voor een grote schoonmaak!

Woensdag 20 maart is officieel de lente begonnen. Het zonnetje schijnt weer heerlijk de woonkamer in en de tuindeuren kunnen weer lekker open. Het begin van het voorjaar betekent ook dat het tijd is voor een grote voorjaarsschoonmaak, want een schoon en opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Hoe pak je een grote voorjaarsschoonmaak goed aan? Met hulp van geeft jou 10 tips om dit efficiënt aan te pakken. Heb je liever een beetje hulp hierbij? Ook daarmee kan Met hulp van jou helpen! Voor €15,95 per uur huur je via Met hulp van een ervaren en gescreende schoonmaakhulp in.

Tip 1. Maak een planning Maak een lijstje van wat je allemaal extra goed schoongemaakt wilt hebben in huis. Heb je een huis met meerdere verdiepingen, deel dan je huis in per verdieping. Wees hierbij reëel, als je het echt goed aan wilt pakken is een verdieping per dag voldoende. Neem de tijd om je spullen goed uit te zoeken en spullen die je een jaar niet gebruikt hebt weg te gooien. 

Tip 2. Zorg dat je schoonmaakmiddelen bij elkaar hebt klaarstaan Check deze ook voordat je aan de grote schoonmaak begint. Niets is zo vervelend om er halverwege achter komen dat je allesreiniger op is. Ook een goed schoonmaakmiddel is een citroen. Met het sap hiervan kun je een sopje maken en met een tandenborstel de voegen in de badkamer weer blinkend schoonmaken. Een sopje maken van allesreiniger in een plantenspuit werkt ook erg goed.

Tip 3. Werk tijdens je grote schoonmaak per kamer, begin niet overal tegelijk. Dan heb je namelijk geen overzicht meer. Begin bijvoorbeeld met de grote slaapkamer. Maak eerst goed schoon en ruim dan alle spullen op en geef alles een vaste plaats. Een grote schoonmaak is ook het juiste moment om spullen weg te gooien. Ruim je liever eerst op voordat je schoonmaakt, ook dat kan! Het is net wat voor jou fijner is.

Tip 4. Zorg dat je overal goed bij kunt. Zorg ervoor dat alle kleine spulletjes in een krat of doos staan. Zet je meubels aan de kant, leg de kleden even buiten en stapel de stoelen op elkaar. Zo kan je overal goed bij, ook in alle hoekjes en gaten.

Tip 5. Neem alles mee in je schoonmaak. Maak ook de spullen schoon die je normaal niet meeneemt. Doe bijvoorbeeld de kussenhoezen lekker in de was, de glazen die achterin de kast staan in de vaatwasser en de gordijnen ook in de was of breng deze naar een stomerij.

Tip 6. Neem ook eens alle kleine klusjes mee. Vervang de lamp die het al een tijdje niet doet, hang eindelijk eens die nieuwe rookmelder op, geef de kozijnen een likje verf. Als je toch al tijd hebt vrijgemaakt zijn deze klusjes een kleinigheidje.

Tip 7. Ruim je kledingkast op. Vervang je winterkleding voor je voorjaars- en zomerkleding. En zoek ook uit wat weg kan. Heb je een item een jaar niet gedragen, dan kan het weg. Wees hierbij streng voor jezelf, weggooien is moeilijk. Breng het naar de kringloopwinkel of huur een kraampje op een rommelmarkt. Dan vang je er ook nog wat euro’s voor.

Tip 8. Zet een lekker muziekje op. Maak van tevoren een afspeellijst met muziek waar je vrolijk van wordt en waar je energie van krijgt. Heb jij dat van heerlijke Spaanse zomerse liedjes of eerder van housemuziek, muziek zorgt ervoor dat je in een positieve stemming blijft. Je kan ook je favoriete radiozender opzetten.

Tip 9. Zorg dat er een beloning voor je klaarstaat. Om het schoonmaken leuk en jezelf gemotiveerd te houden neem je zo nu en dan een pauze met iets lekkers. Ook kan je jezelf belonen met een etentje in je favoriete restaurant. Heb je net je kledingkast opgeruimd en het een en ander weg gegooid. Beloon jezelf dan met een middagje (online) shoppen!

Tip 10. Schakel hulp in Heb je zelf niet veel tijd of zin om te beginnen aan een grote voorjaarsschoonmaak. Schakel dan hulp in. Via Met hulp van heb je al voor €15,95 per uur een huishoudelijke hulp met ervaring en een VOG. Zij kan jij helpen met het schoonmaken van je keuken, badkamer of het zemen van de ramen. Zo kan jij lekker genieten van de voorjaarszon die naar binnen schijnt door die schone ramen!

Zoek een dienst

Wil je ons complete dienstenaanbod bekijken, of ben je op zoek naar een specifieke dienst of dienstverlener: Bekijk dan hier alle diensten in één overzicht.

Compleet overzicht

Lever een dienst

Werk jij als zelfstandige en sluiten jouw diensten aan op ons aanbod? Ben je klantvriendelijk, enthousiast en gedreven, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Meer informatie

Zoekt u contact?

Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Heb je een vraag of hulp nodig? Laat je telefoonnummer of emailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel/mail mij terug

0Vergelijk dienstverleners

Wij gebruiken cookies. Melding sluiten