Kom meer te weten over het gehoor

Met hulp van Aafje weet als de beste dat ouderen niet altijd meer zin hebben om de deur uit te gaan voor een bezoek aan de audicien. Daarom werken wij samen met Beter Horen. In uw eigen omgeving kunt u in alle rust en privacy een hoortest doen, uw gehoortoestellen laten bijstellen en kiest u het hoorcomfort dat bij u past. Beter Horen helpt u graag bij het vinden van de perfecte hooroplossing. De audicien weet alles over het gehoor. Maar wist u al dat.... 

  1. vrouwen een beter gehoor hebben dan mannen? Het gehoor van een man neemt twee keer zo snel af dan het gehoor bij een vrouw. Daarbij krijgen mannen twee keer zo vaak last van gehoorverlies. Ook horen vrouwen middelhoge tonen, zoals een vogel die fluit of een huilende baby, beter dan mannen.
  2. geluid wordt opgevangen door de oorschelp? Via de oorschelp komt het geluid via de gehoorgang aan bij het trommelvlies die een trilling doorstuurt aan de gehoorbeentjes. De trilling wordt doorgegeven aan het binnenoor. In het slakkenhuis brengt vloeistof de trilhaartjes in beweging. De gehoorzenuw vangt signalen op van deze trilhaartjes en stuurt dit door naar uw hersenen. Een hele weg te gaan dus!
  3. 1.400.000 Nederlanders te maken hebben met gehoorproblemen? Dit is bijna 10% van de Nederlandse bevolking!
  4. na minimaal 4 uur blootstelling aan geluiden boven de 80 decibel u een gehoorbeschadiging kunt oplopen? Vaak voelt men dit niet, omdat de pijngrens gemiddeld rond de 120 decibel ligt.
  5. uw oren altijd doorgroeien? Het schijnt dat oren gemiddeld 0,2 millimeter per jaar doorgroeien. Dit komt neer op een centimeter in vijftig jaar!
  6. u Met uw Allemaal Aafjepas geen voorrijkosten betaalt. U 10% korting krijgt op batterijen, zwemstukjes en gehoorbeschermers (ook in de winkels).

Zoek een dienst

Bent u op zoek naar een specifieke dienst of wilt u het hele dienstaanbod bekijken? Op deze pagina leest u hoe u gebruik kunt maken van onze gemaksdiensten aan huis.

Zoek een dienst

Lever een dienst

Bent u zelfstandig en levert u diensten die aansluiten op ons dienstenaanbod? Bent u bereid om onze klanten dat extra gemak aan huis te bieden zoals wij dat beloven? 

Lever een dienst

Korting Allemaal Aafje

Vaste klanten verdienen voordeel! Bent u nog geen lid van Allemaal Aafje ? Vraag deze dan nu aan. Bij elke dienst ziet u direct wat uw voordeel is.                                                     

Allemaal Aafje

0Vergelijk dienstverleners

Wij gebruiken cookies. Melding sluiten