Tijd voor een grote schoonmaak!

Woensdag 20 maart is officieel de lente begonnen. Het zonnetje schijnt weer heerlijk de woonkamer in en de tuindeuren kunnen weer lekker open. Het begin van het voorjaar betekent ook dat het tijd is voor een grote voorjaarsschoonmaak, want een schoon en opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Hoe pakt u een grote voorjaarsschoonmaak goed aan? Met hulp van Aafje geeft u 10 tips om dit goed aan te pakken. Hebt u liever een beetje hulp hierbij? Ook daarmee kan Met hulp van Aafje u helpen! Voor €15,95 per uur huurt u via Met hulp van Aafje een ervaren en gescreende schoonmaakhulp in.

Tip 1. Maak een planning Maak een lijstje van wat u allemaal extra goed schoongemaakt wilt hebben in huis. Hebt u een huis met meerdere verdiepingen, deel dan uw huis in per verdieping. Wees hierbij reëel, als u het echt goed aan wilt pakken is een verdieping per dag voldoende. Neem de tijd om uw spullen goed uit te zoeken en spullen die u een jaar niet gebruikt hebt weg te gooien. 

Tip 2. Zorg dat u de schoonmaakmiddelen bij elkaar hebt klaarstaan Controleer deze voordat u aan de grote schoonmaak begint. Niets is zo vervelend om er halverwege achter komen dat de allesreiniger op is. Ook een goed schoonmaakmiddel is een citroen. Met het sap hiervan kunt u een sopje maken en met een tandenborstel de voegen in de badkamer weer blinkend schoonmaken. Een sopje maken van allesreiniger in een plantenspuit werkt ook erg goed.

Tip 3. Werk tijdens de grote schoonmaak per kamer, begin niet overal tegelijk. Dan hebt u namelijk geen overzicht meer. Begin bijvoorbeeld met de grote slaapkamer. Maak eerst goed schoon en ruim dan alle spullen op en geef alles een vaste plaats. Een grote schoonmaak is ook het juiste moment om spullen weg te gooien. Ruimt u liever eerst op voordat u schoonmaakt, ook dat kan! Het is net wat voor u fijner is.

Tip 4. Zorg dat u overal goed bij kunt.   Zorg ervoor dat alle kleine spulletjes in een krat of doos staan. Zet uw meubels aan de kant, leg de kleden even buiten en stapel de stoelen op elkaar. Zo kunt u overal goed bij, ook in alle hoekjes en gaten.

Tip 5. Neem alles mee in uw schoonmaak. Maak ook de spullen schoon die u normaal niet meeneemt. Doe bijvoorbeeld de kussenhoezen lekker in de was, de glazen die achterin de kast staan in de vaatwasser en de gordijnen ook in de was of breng deze naar een stomerij.

Tip 6. Neem ook eens alle kleine klusjes mee. Vervang de lamp die het al een tijdje niet doet, hang eindelijk eens die nieuwe rookmelder op, geef de kozijnen een likje verf. Als u toch al tijd hebt vrijgemaakt zijn deze klusjes een kleinigheidje.

Tip 7. Ruim uw kledingkast op. Vervang uw winterkleding voor de voorjaars- en zomerkleding. En zoek ook uit wat weg kan. Hebt u een kledingstuk een jaar niet gedragen, dan kan het weg. Wees hierbij streng, weggooien is moeilijk. Breng het naar de kringloopwinkel of huur een kraampje op een rommelmarkt. Dan vangt u er ook nog wat euro’s voor.

Tip 8. Zet een lekker muziekje op. Zet lekker uw favoriete radiozender op. Van muziek krijgt u weer nieuwe energie en komt u in een positieve stemming.

Tip 9. Zorg dat er een beloning klaarstaat. Om het schoonmaken leuk en uzelf gemotiveerd te houden neemt u zo nu en dan een pauze met iets lekkers.

Tip 10. Schakel hulp in Hebt u zelf niet veel tijd of zin om te beginnen aan een grote voorjaarsschoonmaak. Schakel dan hulp in. Via Met hulp van Aafje hebt u al voor €15,95 per uur een betrouwbare huishoudelijke hulp met ervaring. Zij kan u helpen met het schoonmaken van uw keuken, badkamer of het zemen van de ramen. Zo kunt u lekker genieten van de voorjaarszon die naar binnen schijnt door die schone ramen!

Zoek een dienst

Bent u op zoek naar een specifieke dienst of wilt u het hele dienstaanbod bekijken? Op deze pagina leest u hoe u gebruik kunt maken van onze gemaksdiensten aan huis.

Zoek een dienst

Lever een dienst

Bent u zelfstandig en levert u diensten die aansluiten op ons dienstenaanbod? Bent u bereid om onze klanten dat extra gemak aan huis te bieden zoals wij dat beloven? 

Lever een dienst

Korting Allemaal Aafje

Vaste klanten verdienen voordeel! Bent u nog geen lid van Allemaal Aafje ? Vraag deze dan nu aan. Bij elke dienst ziet u direct wat uw voordeel is.                                                     

Allemaal Aafje

0Vergelijk dienstverleners

Wij gebruiken cookies. Melding sluiten